PR - Hvad er public relations

PR handler om præcise budskaber

 

Hvad er PR eller public relations?

• Ekstern kommunikation, der i hovedreglen sigter mod at promovere et produkt eller en ydelse gratis
• Et supplement eller alternativ til annoncering
• En form for marketing, der skaber troværdighed og tilknytning

For at ramme et publikum skal PR-bureauet ramme præcist og tænke kreativt. Supra betyder ”OVER” på latin, og det er netop de præcise ord og en sprogligt stærk formidling, der er Supra Medias varemærke. “Når ord er mere”, lyder Supras pendant til håndværkernes slogans.


Disse PR-virkemidler kan også gi’ effekt :

• Et klassisk pressemøde, en brancheevent eller et webinar
• Et månedligt nyhedsbrev eller selvskabt brancheavis
• Pjecer eller brochurer

 

PR-bureau med journalistiske værdier

Det nytænkende PR-bureau Supra Media blev grundlagt i 2009 af Søren F. Lillesøe. Den universitetsuddannede journalist havde en drøm om at stoppe som lønmodtager og lave det, han var bedst til: Formidling af ord og rådgivning om medier. Resultatet blev et PR-bureau, der siden starten var centreret omkring at skabe presseomtale ligesom de øvrige PR-bureauer.

Sørens egenskaber inden for søgemaskineoptimering (SEO) gjorde dog hurtigt, at det ikke blot var pressemeddelelser og rådgivning, tiden gik med. Kunderne efterspurgte i stigende grad tekster til deres hjemmesider, og de skulle kunne findes på Google. Resultatet var placeringer, der gav kunder, og Sørens indsats fortsatte sammen med undervisningsjob inden for SEO for iværksættervirksomheder, webbureauer og IT-fagforeningen PROSA.

Søren F. Lillesøe har tidligere arbejdet for bl.a. B.T. og forlaget Benjamin Media. Han har som et sideprojekt udgivet hardbacken ”Ølmaven og hvordan du slipper af med den – en anderledes helsebog til mænd” (2009), hvilket ledte til foredrag omkr. mænd og sundhed. Søren har også ejet en webshop sammen med webdesigner Kirsten Fich, Bogjunglen, der faciliterede bogsalg for mikroforlag og forfattere. Bogplatformen Riidr.com har i øvrigt anvendt Supra Media til PR.

 

supra-media-gomorgen-danmark-2-sepia
Stifter Søren Lillesøe gæster i 2011 Go’Morgen Danmark
for at fortælle om Hugh Hefners PR-stunts.